06-41532609 info@hart2hart.nl

Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je allerlei informatie over de Watergoed Triathlon. Staat jouw vraag er niet tussen? Stel hem gerust via het contactformulier!

Wat zijn de routes?

Zwemmen:

Fietsen:

Hardlopen:

Hoe kan ik een calamiteit melden?
Er zijn vijf EHBO posten langs de route.

Welke veiligheidseisen zijn er?
Bij deelname aan de Watergoed Triathlon is het dragen van een valhelm met gesloten bandje verplicht.

Waar kan ik mijn fiets stallen?
Je stalt je racefiets in een afgezet gedeelte (wisselzone). Daar leg je ook de spullen klaar die je tijdens het fietsen en lopen nodig hebt.
Na het zwemmen mag alleen de deelnemer/deelneemster, zelf zijn/haar racefiets uit het rek pakken. Na het fietsonderdeel moet de deelnemer/deelneemster zelf de racefiets in het fietsrek terughangen (wisselzone).

Hoe werkt het aanmelden?
Wanneer je je aanmeldt, ontvang je een envelop. De inhoud bestaat uit: een zadelpensticker, MultiSportsTag en startnummer, dat bij het fietsonderdeel op de rug en bij het looponderdeel aan de voorkant gedragen moet worden. We raden je aan om een elastisch startnummerband te gebruiken. Zorg zelf voor de sluitspelden! Bevestig de bijgeleverde zadelpensticker met daarop het startnummer onder het zadel van opzij zichtbaar aan je fiets. Na afloop van de triatlon kun je je fiets terugkrijgen op vertoon van je startnummer en de zadelpensticker.
Let op: De bewaking van de fietsen is tot uiterlijk een half uur nadat de laatste deelnemer is binnengekomen.

Hoe wordt de tijd geregistreerd? 
De tijdregistratie wordt verzorgd door GeVo-PST Professional Sports Timing uit Hengelo Gelderland.
We gebruiken de Ipico Multisportstag enkelband en detectiematten. De MultiSportsTag bevestig je met een speciaal hiervoor ontworpen enkelband om je linker enkel. Het hoogwaardig materiaal, waar de enkelband van is gemaakt, irriteert en schuurt de huid niet.

Let op: Bevestig de MultiSportsTag strak om de linker enkel. De band moet om de linker enkel. Zo voorkom je dat bij te losse bevestiging de band tussen of in de ketting van je racefiets komt!

Waar kan ik me omkleden en douchen?
Dit is toegestaan in de kleedgelegenheid, bij Restaurant Watergoed. Daar zijn ook douches.
Je zwemt in open water. Bij een watertemperatuur onder de 16 graden is een wetsuit verplicht. Tussen de 16 en 22 graden heb je een vrije keuze in het wel of niet dragen van een wetsuit. Boven de 22 graden is het dragen van een wetsuit verboden. De actuele watertemperatuur lees je op onze website.

Wat moet ik doen als ik uitval?
Uitvallers bij zowel zwemmen, fietsen of hardlopen zijn verplicht zich af te melden bij een van de officials en bij hen ook de MultiSportsTag enkelband in te leveren.
Let op: Ben je uitgevallen en nog in bezit van de MutiSportsTag? Passeer dan niet met de MutiSportsTag over de detectiematten! Dit om foute registratie te voorkomen.

Is er EHBO?
In de wisselzones, bij het loop- en zwemonderdeel en op de motor (fietsparcours) zullen er EHBO’ers aanwezig zijn.

Moet ik me afmelden?
Kun je onverhoopt toch niet meedoen aan de Watergoed triathlon? Wij stellen het bijzonder op prijs, wanneer je dit vooraf aan de organisatie laat weten. Dit kan per email naar info@hart2hart.nl.

Waar vind ik de uitslagen?
De uitslagen zullen zo snel mogelijk op deze website worden vermeld.

Hoe werkt het bij de Trio triatlon?

  • Bij de trio triatlon bevestigt de zwemmer de MultiSportsTag enkelband aan een enkel.
  • De fietser staat opgesteld in het wisselzone achter de detectiemat die de eindtijd van het zwemonderdeel registreert.
  • In het wisselvak geeft de zwemmer de MultiSportsTag enkelband over aan de fietser en hij/zij bevestigt deze vervolgens strak om de linkerenkel. De fietser loopt door de wisselzone naar zijn fiets en vandaar met de fiets aan de hand naar de uitgang van de wisselzone naar het fietsparcours.
  • Bij terugkomst na het fietsonderdeel, hangt de fietser eerst de fiets weer terug in het rek, loopt naar het wisselvak en geeft daar de MultiSportsTag over aan de loper. Die vervolgens, voordat hij/zij de wisselzone verlaat om te gaan lopen, de MultiSportsTag enkelband om een enkel bevestigt.
  • Zodra de loper na de 5 kilometer loopronde de blauwe detectiematten bij de finishboog passeert, wordt de eindtijd van het team vastgelegd in het systeem.
  • Let op: doe je de MultiSportsTag buiten het wisselvak af, of bevestig je deze pas buiten het wisselvak, volgt diskwalificatie van het team!

 

%d bloggers liken dit: